Bebek | Konular | Kitaplar

Bir lohusa kadının yanına gittiğinizde

✔Hiç bebek görmemiş gibi içeri girer girmez agucuk bugucuk diye bebeğin üzerine atlamayın; direkt annenin yanına gidip sarılın ve kulağına GEÇECEK, GEÇİYOR diye fisildayin.

✔İlk sorunuz BEBEK NASIL? olmasın, NASILSIN? olsun. Bebek onun nasıl olduğunu sormanizla ilgilenmez ama anne ilgilenir, çünkü nasıl olduğunun merak edildiğini duymak ister.

✔Sakın ve sakın kendi olumsuz tecrübelerinizden örnek vermeyin, bunları asla duymak istemez.

✔Bunlar daha iyi günlerin! ! Kalıplaşmış felaket habercisi cümleyi kurmayın. Doğru olsa bile anne daha kötüsünün ne olduğunu hayal edemez, zaten duygusal açıdan diptedir.

✔Sütün yetmiyor! Bu bebek aç! Baksana parmağını emiyor al emzir! Uykusu var! Kucağa alışmış! Emzik ver/verme! Ve bunun gibi birsürü cümleyi kendinize saklayin, anne o an o cümleyi söyleyen en yakını bile olsa o kişiyi boğmak istiyor bizden söylemesi
smile ifade simgesi

✔"Aaaa senin göbeğinde hiç gitmemiş, yoksa içerde bi tane daha mı var? Huhahaha...." Beden imajını henüz kabullenememis birine soylendiginde kendinden nefret etmesi için yeterli bir sebeptir..

✔Ziyaretiniz boyunca motive edici olun ve hep olumlu cümleler kurun. Son olarakta ziyareti kısa tutun ve hizmet beklemeyin!!!

Konular