Bebek | Konular | Kitaplar

ZEKA GENİ ERKEKLERE ANNEDEN GEÇİYOR

Bir baba zeka genlerini oğluna asla aktaramıyor. Bir erkek, zekiyse bunu annesine borçlu. Kıt anlayışlı bir erkek ise sorumlu yine anne.

“Babasının Oğlu” şeklindeki övünme zeka bakımından tarihe gömülüyor. Kültür bakımından ise babalar övünmeye devam edebilirler.

Zeka bakımından artık “Anasının Oğlu” söylemi geçerli. Bir başka tanımlamayla, erkekler kendi zeka genlerini asla ve asla oğullarına aktaramıyorlar. Sadece kız evlatlarına en çok % 50 oranla aktarabiliyorlar.

Erkekler zeka bakımından "Anasının oğlu"; kızlar zeka bakımından "Hem anasının hem babasının kızı" olmuş oluyor.

Böylece bilim erkeklerin “İllaki bir erkek evlat isterim!” dayatmasının bu bakımından da ne kadar boş olduğunu kanıtlıyor.

Genetik Mühendisliği kaynaklı bu araştırma raporları dünya bilim literatürlerine girmiş durumda. Raporlara göre erkek çocuklar zeka genlerini kuşaktan kuşağa sadece ve sadece annelerinden alabiliyorlar. Zeka genlerinin şifreleri sadece X kromozomunda bulunurken Y kromozomunda ise zeka genlerinin izine rastlanmıyor.

Cinsiyeti belirleyen kromozomlar anneden daima X olarak geliyor, babadan gelen kromozomlar ise X veya Y olarak değişiklik arz ediyor. Babanın X kromozomu ile annenin X kromozomu doğacak olan çocuğun cinsiyetini “Kız” olarak belirlerken babadan gelen Y ile anneden gelen X kromozomları doğacak olan çocuğun cinsiyetini “Erkek” olarak belirliyor.

İşte bu duruma göre bir baba hiçbir zaman oğluna zeka genlerini aktaramıyor. Oysa anne, hem kızına ve hem oğluna zeka genlerini aktarabiliyor. Durum böyle olunca annelerin zekası kesintisiz olarak evlatlarına aktarılabilirken babaların zekası cinsiyet nedeniyle kesintiye uğruyor. Hem de soy ve nesep felsefesinin babaları bir böbürlenmeye soktuğu erkek evlatlar üzerinde erkeğin zekası tam ve net bir kesintiye uğruyor. Bununla birlikte erkek çocuğun annesinin de bir babası olduğunu unutmamak gerekiyor.

İçimizdeki bazı Arap kafalıların bugün “Elimin kiri“, “eksik etek” ve hatta “saçı uzun aklı kısa” olarak tanımladığı kadına eski Türklerin çok büyük önem ve değer verdikleri biliniyor. Atalar gerçekten akıllıymış.

Bu konudaki araştırmalardan birinin sahibi bilim adamı Horst Hameister’e göre, erkeklerin zekâ seviyesi bir tane X kromozomu taşıdığından ve bu kromozomun kombinasyonu iyi olmadığı takdirde, erkeklerin zeki olma ihtimali düşüyor. Kadınlardaki ikinci X kromozomu ise birinci X kromozomundaki olası eksikliği giderebiliyor.

Zekanın hangi yönde kullanıldığı tabii büyük önem kazanıyor. Zeka konusunda anne çok önemli. Erkeklerin bir kısmı zekaya değil güzelliğe odaklanıyor olsa da bilimsel bilgiler ışığında erkeklerin yeni trendinin zeki kadın arayışı olduğu göze çarpıyor.

Kadın hem zeki hem güzel olsun diyen erkekler ise büyük çoğunluğu oluşturuyor.

***
ATASEN